Att leda med tillväxt i fokus

Charles Mingo Bennström, CCO, HR2 Systems

Charles Mingo Bennström intar rollen som Chief Commercial Officer på HR2 Systems. Vi är otroligt stolta över att ha honom och hans spetskompetens inom kommersialisering med i vårt team. För att ni ska lära få känna vår nya kollega och höra hans tankar kring ledarskap och medarbetarskap så har vi ställt honom ett gäng frågor!

Hej Charles, välkommen till HR2 Systems. Hur känns det?
– Hej, tack! Jag har känt till företaget en längre tid och tycker att HR2 Mentor är en fantastisk produkt som har kraft att stärka organisationer så det känns verkligen kul att få vara med på den här spännande resan!

Berätta kort om dig själv!
– Jag är utbildad inom marknadsföring och har alltid haft ett intresse i att lära mig språk. Något som resulterat i att jag idag pratar spanska, franska och engelska. Jag har tidigare bland annat arbetat med familjeföretaget samt i olika marknadsföringsroller inom Handelsbanken. Nu senast kommer jag från en roll som marknadschef på Sumobox vilket, precis som HR2 Mentor, är ett relativt nystartat bolag. Jag brinner för att få företag att växa – något som förmodligen kommer från den entreprenöriella ådra jag bär med mig sedan barnsben.

Varför HR2 Mentor?
– Därför att jag gillar konceptet som jag tror kan hjälpa och underlätta för många chefer och organisationer runtom i världen. Vi kommer åter tillbaka till mitt intresse i att få företag att växa. Att få arbeta med en produkt som faktiskt kan hjälpa företag att nå mål och ökad tillväxt är helt fantastiskt! Sedan är känslan i sig hos HR2Systems otroligt energifull och det är något som är viktigt för mig på min arbetsplats.

Vad speglar ett bra ledarskap?
– Jag har haft en del chefer under mina år. Jag har också fått möjlighet att själv vara chef och ett bra ledarskap tycker jag visar sig när man har ett förtroende för sina anställda och deras kompetenser. Att man kan erbjuda stöttning när och där det behövs. Höga hästar är förbjudna. Jag skulle också säga att det viktigaste inte är sakkunskap utan att man kan samla ett team som både har kul, är effektiva och arbetar mot samma mål.

Vad skulle du säga att chefer har för utmaningar idag?
– Fler och fler arbetstagare vill bestämma sitt arbetsupplägg på egen hand med målet att leverera enligt förväntan. Hur de gör för att ta sig dit är upp till de själva. Här tror jag att det många gånger kan uppstå problem som upplevs som micromanagement men som i själva verket handlar om en bristande samsyn kring hur dagens arbetsklimat ser ut. Detta blir en stor utmaning i och med att det finns en kollision där chefer och medarbetare kommer från olika generationer och olika skolor. Då är det extra viktigt att ha möjlighet att följa upp för att öka samsynen.

Vad är den största utmaningen man som medarbetare har idag?
– Jag skulle säga transparens på förväntningar och förväntat resultat. Det upplever jag många gånger saknas ute i organisationer. Att man inte får tillräckligt med feedback kring sina prestationer och hur dessa lirar med organisationens mål. Hur bidrar jag som anställd till att företaget lyckas? Att få känna att man är med på resan tror jag är viktigt.

Vad hoppas du kunna hjälpa företag med i din roll på Mentor?

– Jag hoppas kunna vara med och hjälpa till att bland annat öka samsynen mellan medarbetare och chef för att nå och överträffa de satta målen i organisationen.  Även att få företag att förstå vikten av att reflektera kring sina prestationer och göra detta till ett bestående del av medarbetarnas vardag. Jag vet att kunskapen kring hur man skapar framgångsrika organisationer och medarbetare redan finns tillgänglig och nu ser jag fram emot att hjälpa fler företag att applicera den kunskapen i praktiken.

2019-01-24T14:54:36+00:00

Vi vet att ni vill vara en engagerad arbetsplats. Men det är skillnad på att vilja och att göra. Mentor är branschöverskridande och finns för att förenkla era processer så ni kan lyckas med era strategier.

LADDA NER APPEN
LOGGA IN