”Sluta jobba, börja leva!”

Peter

Peter ”Peppe” Ekmark

Från en blyg kille med dåligt självförtroende till framgångsrik ledare med fantastiska resultat och nomineringar som ”Årets Chef”. Vi har intervjuat inspiratören och författaren till succéboken ”sälja bra eller sälja bäst”, Peter ”Peppe” Ekmark. Till HR2 Mentor berättar han om ledarskap och hur han lyckades göra röda siffror gröna.

Berätta kort om dig själv!
 – Jag började jobba som säljare när jag var väldigt ung. Tyckte då som nu att försäljning är väldigt roligt. Och när man tycker något är roligt blir man ju ofta duktig på det! Efter x antal år fick jag toppjobb inom försäljning och jobbade bland annat på TV3 och MTV. Det här var en fantastisk tid i mitt liv. Jobbet gick bra och jag fick träffa otroligt spännande människor. En middag med Laura Pausini – bara en sån sak! Det hände otroligt mycket runtomkring mig och jag hade utåt sett världens roligaste jobb. Mitt i min karriär, när jag tjänade bra med pengar och allt borde ha varit på topp nådde jag botten. Jag hamnade i en livskris och genomgick bland annat en skilsmässa. Då bestämde jag mig för att gå en kurs och den kursen förändrade hela mitt liv.

Peppe berättar att han, innan han fick det förhållningssätt till livet som kursen gav honom, varit en blyg, instängd och svartsjuk person. En person som från och till mått så dåligt att det funnits tankar om självmord. Han berättar att det liv han levde var det liv han trodde att andra förväntade sig att han skulle leva.

Vad var det för kurs?
– Kursen hette sex, intimitet och lust. Kanske inte det man förväntar sig men den handlade om att komma i kontakt med sig själv och sina känslor. Den handlade också om hur vi bemöter människor. Vi människor fungerar så att vi dömer andra utifrån våra egna erfarenheter. Där och då insåg jag något väldigt värdefullt. Nämligen att alla människor är fantastiska! Tänk om man kan lära sig mer om dom man inte klickar med? Lära sig utav deras tankesätt. Det här var egentligen en kurs för mig själv men den visade sig också vara världens bästa ledarskapskurs. För det är ju så att om jag leder mig själv på rätt väg så kommer jag också kunna leda andra. Och för att kunna göra det så måste vi förstå hur vi människor fungerar.

Vad lärde du dig?
– Det jag insåg var nummer ett: att min filosofi innan var att jag trodde att jag var den enda i hela världen som mådde dåligt – när jag släppt det insåg jag att varenda människa har saker i sitt bagage som låser denne. För min del kunde det vara så att när jag inte blev inbjuden på en fest tänkte jag att ingen ville ha mig och att jag var ful och fet. Helt värdelösa tankar. Nummer två: när jag förstod att andra också mådde såhär så hittade jag den fantastiska lusten i att lära känna andra på ett djupare plan. Jag säger bara det: in och visa vem du är!

Vad hände efter kursen?
– Jo, tillslut hamnade jag i en koncern där man arbetade mycket med management by fear. Det gick inte alls bra för avdelningen jag började jobba med och ett management by fear vägrade jag utföra. Jag funderade mycket fram och tillbaka på vad jag kunde göra och gick tillbaka till det jag lärt mig på kursen. Det som handlade om att vara öppen och våga visa sig sårbar inför varandra, för att skapa tillit. Jag testade det i mitt ledarskap och det blev helt magiskt.

Ge ett exempel?
– Jo men erfarenheten av dåligt självförtroende, självmordstankar och instängdhet har gjort mig bra på att ta människor med dålig självkänsla. Jag hade en medarbetare som jag arbetade med. Han var en fantastisk person på alla sätt men han hade så dålig självkänsla. Varje kväll i ett år så pratade jag med honom en timme i telefonen och coachade honom. Tillslut frågade min fru mig: Hur kan du lägga ned så mycket tid honom? Mitt svar blev självklart: Förstår du inte? Han kommer att göra mig framgångsrik! Det är just det tänket man måste ha – få alla medarbetare att bli sedda, hörda och uppskattade. Då kommer de leverera tillbaka. Det är för övrigt också därför jag tycker så otroligt mycket om HR2 Mentor!

Hur togs ditt ledarskap emot?
– Jag har fått fightas hårt för att få folk att förstå vikten av att bygga sitt ledarskap på relationer. Jag har till och med hånfullt blivit kallad ”velourpeppe” för att man tycker det här är för mjukt. För mycket mjuka värden. Det man missar är dock att det handlar om massa mod att våga gå emot och tänka nytt. En klok kvinna sa till mig en gång: kom ihåg en sak, ju mer framgångsrik du blir ju mer fiender kommer du få. Jag tänkte mycket på det när jag mötte motstånd för det var samtidigt ingen som ville att jag skulle sluta arbeta som jag gjorde eftersom det gav sådana fantastiska resultat. Idag nästan 20 år senare kan jag fortfarande få glada mail från gamla medarbetare från den tiden. Jag vet även att man fortsatt arbeta utefter ett snällare ledarskap som bygger på tillit och förtroende i de organisationer jag varit inne i.

Har du alltid vetat att glada medarbetare ger bra resultat?
– Det har nog alltid funnits med mig någonstans. Jag vet inte exakt när det började men det blev så otroligt tydligt när jag på riktigt vågade vara en snäll människa. Jag tror att alla är snälla i grunden och det jag gjorde var att jag vågade vara mig själv.

Vad rekommenderar du andra chefer att göra mer av?
– Alla individer måste bli sedda och hörda – man kan inte leda en individ utifrån en grupp. Vi människor har liknande behov men i olika grader. När vi får dessa behov tillfredsställda 100% vill vi alla vara med och bidra. Vågar du berätta vad du är rädd för i livet? Ju mer du vågar berätta ju mer kommer du få tillbaka. Det är det enda sättet att nå framgång på riktigt och få riktigt engagerade medarbetare.

Din nya bok har du döpt till ”Sluta jobba, börja leva”. Vad betyder det?
– Sluta inte jobba – börja njuta mera. Vi ska inte gå till jobbet och vara rädda, vi ska gå till jobbet för att vi vill prestera och vara med och bidra!

2019-02-27T10:57:57+00:00

Vi vet att ni vill vara en engagerad arbetsplats. Men det är skillnad på att vilja och att göra. Mentor är branschöverskridande och finns för att förenkla era processer så ni kan lyckas med era strategier.

LADDA NER APPEN
LOGGA IN